top of page
Presentatie

Genealogisch onderzoek kun je op verschillende wijzen presenteren. Je denkt meestal van het heden naar het verleden. Alle sporen zoek je terug via twee ouders naar vier grootouders, acht overgrootouders enz. Om zo de afstamming te beschrijven maak je een kwartierstaat met alle voorouders van de persoon. Dit is niet mijn werkwijze geweest, maar als voorbeeld zijn toch de kwartierstaten van onze kleinkinderen Jannouk en Julian bijgevoegd. Mensen die zelf werk willen maken van hun eigen kwartierstaat worden misschien op weg geholpen op http://gw.geneanet.org/delamar Wat ik gevonden heb is vermeld, maar nader onderzoek is voor anderen.

Deze site volgt een tweede manier van presenteren: de lijnen lopen van toen naar nu. Ik ben op zoek gegaan naar de eerste voorvaders De la Mar in Nederland en heb hun nakomelingen gezocht. Het resultaat van mijn onderzoek wordt gepresenteerd in een parenteel, d.w.z. een tabel met zowel het mannelijke als vrouwelijke nakomelingschap van een voorvader. Je vindt zowel een tekst- als een grafisch parenteel. Bovendien is er van elke De la Mar-nakomeling een persoonskaart.

Er zijn veel extra's toegevoegd. Je vindt korte levensschetsen van een groot aantal personen, oude krantenannonces en bijzondere familiefoto's. 

bottom of page