top of page
Familie 3 Lamare, Lamar

Nadat ik had ontdekt dat een aantal families afstamden van onze eigen stamvader Joseph, ging ik op zoek naar voorouders van familie Lamar, in de hoop dat we er weer familie bij zouden krijgen. Dat was niet het geval.

 

(Met dank aan Carool van Kesteren)
De oudst-gevonden voorvader van familie Lamar is Philippe Lamasse, die geboren is rond 1734. Zijn zoon heette Dierk Lamare. Hij woonde in Wardenburg, een dorpje ten zuiden van Oldenburg in Duitsland. Dierk kreeg 7 kinderen, waarvan er 6 Lamarre gingen heten. Één zoon, Hendrik, bleef de naam Lamare houden. Hij verhuisde naar Amsterdam, leerde daar Neeltje Wolbers kennen en samen kregen ze een zoon: Hendrik. Opvallend is dat Hendrik in het geboorteregister vermeld staat als Lamar. Op 23 juli 1828 trouwden Johann Heinrich en Neeltje met elkaar. Ze kregen nog vier kinderen, die allen de familienaam Lamare zouden dragen. Er ontstonden dus twee familienamen. Familie Lamare is inmiddels uitgestorven, maar familie Lamar is nog volop aanwezig. In 1947 woonden er 13 Lamar's in 5 Nederlandse plaatsen. In 2007 waren er 17 Lamar's in 11 verschillende gemeenten.

Ik heb geen contact opgenomen met de Lamar's uit het telefoonboek. Het meest recente deel van de parentelen ontbreekt dus nog. Ik zou het erg leuk vinden om gemaild te worden door Lamar-familieleden en met hun hulp de stamboom verder op te bouwen.

bottom of page